Hjernø Gustafsen

Autoriseret VVS & Sprinklerfirma

Søg
Close this search box.

Energioptimering

Energioptimering har en række fordele; Både for dit eget helbred, din bolig, miljøet og din pengepung. Vi oplever at flere og flere boligejere vælger at energioptimere deres bolig; på lang sigt kan energioptimering nemlig spare dig mange penge og gøre indeklimaet i din bolig markant sundere.

Energioptimering kan gøres på mange måder; det kan for eksempel være ved at udskifte dit gamle oliefyr med fjernvarmeinstallation, eller ved at efterisolere ydre vægge og lofter. Begge dele giver dig muligheden for at udnytte varmen i din bolig optimalt, og på denne måde opnå store besparelser.

Måder at energioptimere din bolig

 • Efterisolering
 • Forbedring af klimaskærmen
 • Isolering af varme- og vandinstallationer
 • Udskiftning af cirkulationspumper til en energibesparende pumpe
 • Udskiftning af oliefyr
 • Udskiftning af radiator termostater
 • Udskiftning af toiletter med enkeltskyl
 • Varmestyring med vejrkompensering
energioptimering

ER DU BEKYMRET FOR OM DIT VARMEFORBRUG ER FOR HØJT?

Book et ENERGITJEK af dit fjernvarmeanlæg til gavn for DIN økonomi og miljøet

De høje energipriser påvirker i øjeblikket os alle, og derfor vil vi hos Hjernø Gustafsen gerne hjælpe dig med at spare, hvor du kan. 

Hvis systemet i din bolig er indstillet forkert eller ikke fungerer optimalt, kan det nemlig betyde, at du bruger unødvendigt meget varme eller ikke får udnyttet den varme der sendes ud i dit anlæg godt nok.

Hos Hjernø Gustafsen tilbyder vi dig derfor et ENERGITJEK, for at hjælpe dig med at sikre at der ikke er unødvendige varmeudgifter i din bolig.
Ved et besøg gennemgår og tester vores servicemontør din fjernvarmeinstallation i din bolig samt dine armaturer og toiletter for evt. vandspild.

Servicemontøren sørger for at indregulere og justere det der skal til, for at du får mest ud af varmen i din bolig. 

Såfremt servicemontøren har forslag til optimering af din fjernvarmeinstallation, vil det blive noteret i rapporten som bliver tilsendt efter det færdige ENERGITJEK. 

Rapporten vil give dig et overblik over dit anlæg og de muligheder der vil være for optimering af dit fjernvarmeanlæg for evt. at kunne opnå fremtidige besparelser på dit varmeforbrug.

 

Et ENERGITJEK hos Hjernø Gustafsen indeholder:

 1. Overordnet vurdering af fjernvarmeinstallationens tilstand
 2. Indregulering og justering af fjernvarmeanlægget
 3. Gennemgang af ventiler og styringer  
 4. Afprøvning og justering af automatik og fjernvarmetermostater – herunder gennemgang af boligens radiatorer og/eller gulvvarmestrenge
 5. Rensning af snavssamler
 6. Kontrol af utætheder samt evt. pumpe  
 7. Isoleringsgrad på varme- og brugsvandsinstallationer
 8. Tjek af afkølingstemperatur
 9. Gennemgang af boligens toiletter samt armaturer  
 10. Funktionsafprøvning
 11. Udarbejdelse af rapport med forslag til forbedring og optimering af anlægget  
 12. Vejledning til bedre forbrugsvaner og varmeøkonomi

Et ENERGITJEK koster 1200 kr.* inkl. moms og tager 1,5-2 timer at udføre afhængig af anlæggets størrelse. 

Dit ENERGITJEK starter her – Udfyld kontaktformularen og vi vil kontakte dig hurtigst med for nærmere aftale.

Du er også velkommen til at ringe på 86 16 66 00 for spørgsmål eller bookning – vi sidder klar til at servicere dig.

Vil du tyvstarte dit energitjek og spare penge på varmeudgiften allerede nu?

 1. Hold en stabil rumtemperatur og indstil alle radiatorer i samme rum ens
 2. Sænk aldrig temperaturen med mere end 3 grader for at spare– da radiatorerne skal arbejde ekstra hårdt, når temperatur skal reguleres tilbage til den ønskede temperatur. Besparelsen som opnås ved at sænke temperaturen bliver brugt på en ekstraudgift til at genopvarme boligen
 3. Undgå at dække din radiator med tøj og lignende.
 4. Luft ud i 5 minutter dagligt, men husk at slukke radiatorer imens
 5. En korrekt indstillet radiator bør være varm i toppen og kold i bundet. Er din radiator varm både foroven og forneden, udnytter den ikke varmen ordentligt.
Denne side er sidst redigeret 04/07/2023

Lad Hjernø Gustafsen energioptimere din bolig

Hos Hjernø Gustafsen har vi mange års erfaring med at energioptimere boliger. Alt for ofte ser vi installationer der koster unødvendigt mange penge og alt for meget energi. Vores hold af specialister kan rådgive dig om hvilke installationer der vil gavne dig, samt vejlede dig igennem hele processen.

Vi tilbyder dig en grundig gennemgang af alle dine installationer, for på den måde at kunne rådgive dig i hvordan din bolig energioptimeres bedst muligt.

Efter denne gennemgang af dine installationer, udarbejder vi en et konkret forslag til energioptimering af lige præcis din bolig, for at sikre at optimeringerne passer til netop dig. Dette konkrete forslag er til gavn for både miljøet, dit indeklima og din økonomi.

Du er mere end velkommen til at kontakte os – hvad end det er med spørgsmål, eller hvis du ønsker en gennemgang af dine installationer. Du kan ringe til os på 86166600 eller via kontaktformularen herunder.