Hjernø Gustafsen

Autoriseret VVS & Sprinklerfirma

Søg
Close this search box.

To aarhusianske VVS-firmaer fusionerer

Pressemeddelelse, Aarhus, den 1. juli 2020

Sprinkler og VVS-firmaet Hjernø A/S og Gustafsen VVS ApS fusionerer pr. 1 juli 2020 under navnet Hjernø Gustafsen A/S. Brødrene René og Marc Gustafsen bliver de nye hovedaktionærer i det fusionerede selskab. René og Marc’s bror Michael Gustafsen bliver også en del af ejerkredsen. Tidligere eneejer af Hjernø A/S Lars Kjølby fortsætter som medejer og teknisk direktør. Lars Kjølbys hustru Hanne Rask Larsen fortsætter desuden i virksomheden som kvalitetschef. 

Det fusionerede selskab får hovedkontor i Gustafsen VVS’ nuværende bygninger som er beliggende på Vejlbygade 10 i Risskov. Her vil Hjernø Gustafsen A/S fortsætte driften af sprinkler og VVS-firmaet som en stærk samlet enhed. 

Lars Kjølby: ”René og Marc er dygtige og engagerede unge mennesker, der allerede har vist, at de kan drive en virksomhed. Med deres aktiekøb og fusion med eget familiefirma Gustafsen VVS, viser de deres engagement i at drive et kundevenligt VVS- og sprinklerfirma med en solid teknisk viden”. 

Hjernø A/S og Gustafsen VVS er begge familiedrevet virksomheder gennem flere generationer. Hjernø flyttede i december til midtbyen efter 50 år på Katrinebjergvej og i forbindelse med at Lars Kjølby fyldte 60 år. Gustafsen VVS flyttede fra Karupvej i Aarhus C til Vejlbygade i Risskov i forbindelse med, at brødrene Gustafsen overtog Carl Sørensen & Søn VVS. Det er denne bygning, der nu udvides, så den kan rumme det sammenlagte Hjernø Gustafsen A/S med bi-navnene Hjernø, Gustafsen VVS og Carl Sørensen & Søn VVS. 

René Gustafsen: ”Med Lars Kjølby i ejerkredsen får vi en solid erfaring og ballast til den videre vækst. Vi ser nu frem til at fortsætte vores rejse som et samlet team med samme værdigrundlag, men hvor vi kan forene de faglige kompetencer fra hvert firma og tilbyde vores kunder en endnu stærkere, kompetent og konkurrencedygtig service indenfor sprinkler og VVS.” 

Firmaet Hjernø A/S blev grundlagt i 1832, er landets ældste installationsforretning og går som ansvarlig enhed 188 år tilbage. Familien Gustafsen har drevet VVS forretning i Aarhus siden 1991. Det var brødrenes far Carsten Gustafsen som etablerede firmaet og i 2014 gennemførte familien et generationsskifte, hvorefter brødrene overtog Gustafsen VVS. VVS-forretningen er ekspanderet som fag- og totalentreprenør med bl.a. landsdækkende speciale i etablering af tandlægeklinikker i totalentreprise. Den selvprojekterende del af en installationsforretning passer godt sammen med et sprinklerfirma, hvor egen projektering og varetagelse af andre fag også omfattende bygningsarbejder, altid har været en naturlig del af forretningsdriften. 

Lars Kjølby, Hanne Rask Larsen, Helle Truelsen, René Gustafsen, Marc Gustafsen og Michael Gustafsen