Drypper din vandhane?

Hvorfor drypper min vandhane?

Din vandhane dypper højst sandsynligt, fordi den er gal med vandhanens pakning eller O-ringe i tuden. De fleste af os har oplevet at stå med en dryppende vandhane på et eller andet tidspunkt i vores liv. Dette kan være en dyr omgang, hvis vandhanen ikke bliver fikset, så den kan holde tæt. Dette er hverken rart for dig, din pengepung eller vores miljøs vandressourcer.

Hvad koster en dryppende vandhane?

Dette kommer selvfølgelig an på, hvor meget vand koster i dit område, hvordan den drypper og hvor stor skaden faktisk er.

  • Ved langsomt dryp svarer til ca. 20 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 500 kr. ekstra på din vandregning.
  • Ved hurtigt dryp svarer til ca. 80 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 1.800 kr. ekstra på din vandregning.
  • Ved en tynd stråle svarer til ca. 275 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 6.300 kr. ekstra på din vandregning.

I sidste ende kan det faktisk være mange penge, du skal af med ekstra penge på  din vandregning, hvis du ikke får repareret pakningen eller udskiftet hele din vandhane.

Hvordan skifter du pakningen på en vandhane?

Med disse simple trin kan du let skifte pakningen på din vandhane uden problemer og på ingen tid.

  1. Se om du kan finde et mærke eller nummer på vandhanen eller måske tag hele vandhanen med dig i byggemarkedet. Vandhaner har nemlig forskellige pakningerne og det er vigtigt, at du ender med den rette.
  2. Inden du påbegynder dit arbejde, skal du huske at lukke vandet. De fleste har en stophane på vandledningen under vasken eller ude i haven.
  3. Herefter tager du vandhanernes håndtag, kronegrebene, af, så du får adgang til spindlen, som også skal pilles af. Det er nemlig først her, at du har adgang til at skifte pakningen.
  4. Nu fjerner du den gamle pakning, som enten holdes fast af en lille fjeder eller møtrik.
  5. Inden du sætter den nye pakning ind, skal du rense hanens bundsæde for kalk, eftersom det er her, at pakning skal slutte tæt.
  6. Du skal blot montere den nye pakning og smøre den med lidt hanefedt. Nu skal du blot samle resten af vandhanen og så skulle den drypning være ude af verden.

Må du selv skifte din vandhane?

Nej, det må du ikke. Du må ikke ændre på allerede eksisterende installationer. På grund af Danmarks høje standarder indenfor drikkevand, så har vi også en stram lovgivning på området, som skal bevare den høje kvalitet. Du skal derfor kontakte en VVS-installatør, hvis du vil have udskiftet din vandhane. Du må dog gerne udskifte pakningen i dit armatur selv.

kia6392_270

Kontakt Hjernø Gustafsen

Skal du bruge en dygtig VVS’er eller blikkenslager, der kan vejlede dig i de bedste løsninger?

Overvejer du at etablere et sprinkleranlæg eller ønsker du hjælp til et eksisterende?

Søger du en totalentreprenør til dit næste byggeprojekt?

Ingen opgaver er for små eller store til os, og vi står også klar, hvis du sidder inde med nogle uopklarede spørgsmål eller hvis du ønsker rådgivning eller vejledning inden for vores ekspertiseområder.

Eller ønsker du blot at høre mere om vores arbejde, samt hvilke løsninger vi kan tilbyde dig?

Så er du velkommen til at udfylde kontaktformularen her på siden eller ringe til  os på telefonnummer 8616 6600