Drypper din vandhane?

Hvorfor drypper min vandhane?

Din vandhane dypper højst sandsynligt, fordi den er gal med vandhanens pakning eller O-ringe i tuden. De fleste af os har oplevet at stå med en dryppende vandhane på et eller andet tidspunkt i vores liv. Dette kan være en dyr omgang, hvis vandhanen ikke bliver fikset, så den kan holde tæt. Dette er hverken rart for dig, din pengepung eller vores miljøs vandressourcer.

Hvad koster en dryppende vandhane?

Dette kommer selvfølgelig an på, hvor meget vand koster i dit område, hvordan den drypper og hvor stor skaden faktisk er.

  • Ved langsomt dryp svarer til ca. 20 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 500 kr. ekstra på din vandregning.
  • Ved hurtigt dryp svarer til ca. 80 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 1.800 kr. ekstra på din vandregning.
  • Ved en tynd stråle svarer til ca. 275 liter pr. døgn, som på årlig basis vil være ca. 6.300 kr. ekstra på din vandregning.

I sidste ende kan det faktisk være mange penge, du skal af med ekstra penge på  din vandregning, hvis du ikke får repareret pakningen eller udskiftet hele din vandhane.

Henrik Sølvsten

"Jeg kan varmt anbefale Hjernø Gustafsen VVS som en loyal og trofast samarbejdspartner"

Jeg anvender Hjernø Gustafsen VVS til stort og småt og således alt fra udskiftning af smådele hos lejeres sanitet til koordinering af store renoveringsopgaver som strækker sig over mange måneder og involverer mange forskelige fagområder. Samarbejdet fungerer gnidningsløst med god kommunikation og med en klar fornemmelse af, at Hjernø Gustafsen VVS strækker sig til det yderste for at overholde alle aftaler og levere det aftalte til tiden - også selv om der tilstøder uforudsete ekstra opgaver undervejs i de store renoveringsprojekter. Jeg kan varmt anbefale Hjernø Gustafsen VVS som en loyal og trofast samarbejdspartner

2

Hvordan skifter du pakningen på en vandhane?

Med disse simple trin kan du let skifte pakningen på din vandhane uden problemer og på ingen tid.

  1. Se om du kan finde et mærke eller nummer på vandhanen eller måske tag hele vandhanen med dig i byggemarkedet. Vandhaner har nemlig forskellige pakningerne og det er vigtigt, at du ender med den rette.
  2. Inden du påbegynder dit arbejde, skal du huske at lukke vandet. De fleste har en stophane på vandledningen under vasken eller ude i haven.
  3. Herefter tager du vandhanernes håndtag, kronegrebene, af, så du får adgang til spindlen, som også skal pilles af. Det er nemlig først her, at du har adgang til at skifte pakningen.
  4. Nu fjerner du den gamle pakning, som enten holdes fast af en lille fjeder eller møtrik.
  5. Inden du sætter den nye pakning ind, skal du rense hanens bundsæde for kalk, eftersom det er her, at pakning skal slutte tæt.
  6. Du skal blot montere den nye pakning og smøre den med lidt hanefedt. Nu skal du blot samle resten af vandhanen og så skulle den drypning være ude af verden.

Må du selv skifte din vandhane?

Nej, det må du ikke. Du må ikke ændre på allerede eksisterende installationer. På grund af Danmarks høje standarder indenfor drikkevand, så har vi også en stram lovgivning på området, som skal bevare den høje kvalitet. Du skal derfor kontakte en VVS-installatør, hvis du vil have udskiftet din vandhane. Du må dog gerne udskifte pakningen i dit armatur selv.

kia6392_270

Udvalgte cases og projekter

Vi er stolte af vores samarbejde med både private og erhvervskunder. Gå på opdagelse i nogle af de opgaver, vi har løst for tilfredse kunder - fra installation af sprinklere til lokal VVS-arbejde og total entreprise, hvor vi sammen med vores dygtige underleverandører sørger for at følge dit projekt til dørs til aftalt tid.

Totalentreprise

Kompetent projektstyring

Gustafsen VVS tilbyder totalentreprise, hvor vi varetager hele byggeprocessen.

Projekter

BADEVÆRELSES- RENOVERING

Badeværelsesrenovering i smukt design og og højeste kvalitet. Se vores kundecase her.

VVS Service

VVS-arbejde i Aarhus & omegn

Din lokale VVS-installatør, og vi udfører blandt andet VVS-arbejde i Risskov, Viby, Egå og resten af Aarhus og omegn.

Sprinkler service

Når sikkerheden skal være i orden

Hvorfor vælge et sprinkler anlæg?

Pressemeddelelse

To velrenommerede aarhusianske VVS-firmaer fusionerer

Sprinkler og VVS-firmaet Hjernø A/S og Gustafsen VVS ApS fusionerer pr. 1 juli 2020 under navnet Hjernø Gustafsen A/S.

VVS Cyklen

BOOK VVS Cyklen

Ønsker du - godt håndværk, en grøn by og nem online booking?

Kontakt Hjernø Gustafsen

Skal du bruge en dygtig VVS’er eller blikkenslager, der kan vejlede dig i de bedste løsninger?

Skal du have nyt sprinkleranlæg eller hjælp til det gamle?Søger du en totalentreprenør til dit næste byggeprojekt?

Eller ønsker du blot at høre mere om vores arbejde, samt hvilke løsninger vi kan tilbyde dig? Så er du mere end velkommen til at udfylde kontaktformularen her på siden eller kontakte os på telefonnummer (+45) 86 16 66 00 eller 70 20 53 22.

Du kan forvente et svar eller opfølgning på din henvendelse indenfor 48 timer, men vi gør selvfølgelig vores bedste for at besvare din henvendelse samme dag.