Sprinklerinstallation

Sprinkler: verdens mest anvendte teknologi mod brand

Et sprinkleranlæg består af små vanddyser, der enkeltvis bliver udløst ved varmepåvirkning. Den situation, hvor alle sprinklerne udløses på én gang, fordi der fx er flammer under én sprinkler, eksisterer ikke. Den dramatiske effekt af at sprøjte vand på en masse mennesker, har dog besnæret fx filminstruktører bl.a. i den danske film Flamberede Hjerter, hvor en jaloux fyr via én sprinkler sætter hele sprinkleranlægget i gang, så alle bliver våde.
Festligt, men sådan fungerer det ikke

Hos Hjernø Gustafsen har vi gennem mange årtier specialiseret os i at levere sprinkleranlæg i den bedste kvalitet til rimelige priser. Vi er blandt Danmarks førende udbydere af sprinkleranlæg og er godkendt af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut.

Kun den sprinkler, der bliver påvirket af varme giver vand.

image002

Hvorfor vælge et sprinkeranlæg?

Der er gode grund til at investere i et sprinkleranlæg:

• Red livet: En sprinklet bygning kan redde liv, hvis der opstår brand. Faktum er, at du kan føle dig mere tryg i en sprinklet bygning, da risikoen for at omkomme ved brand i en sprinklet bygning nærmest er lig nul. Hvis der opstår brand i hjemmet, f.eks. i sengen eller i sofaen, er der ingen grund til panik. Sprinkleren registrerer varmepåvirkningen med det samme og slukker branden, uden at du behøver at foretage dig noget.

• Red bygningen: Brande udvikler sig hurtigt og voldsomt, inden brandslukningen overhovedet går i gang. Skaderne er store, og hele fabriksafsnit eller fredede bygninger risikerer at brænde ned, hvis der ikke er installeret et sprinkleranlæg. Med et certificeret sprinkleranlæg starter brandslukningen med det samme, hvilket minimerer risikoen for uoprettelig skade.

•Tænk på miljøet: Med et sprinkleranlæg passer du på miljøet. Sprinkleranlæg reducerer udslippet af røg og giftige røggasser betragteligt, ligesom det sparer miljøet for en masse giftigt slukningsvand. Mængden af slukningsvand, som bruges til at slukke brande, skal så vidt muligt begrænses, da det forurener jorden. Det er desuden bygningsejeren, der er ansvarlig for rensningen af jorden efter en brand, hvilket kan være meget bekosteligt.

• Hjælp brandvæsenet: Det er farligt og modigt at være brandmand. Ved mange brande er der risiko for at blive ramt af genstande, der falder ned eller for at blive spærret inde. I en sprinklet bygning er risikoen for ulykker langt mindre, og brandvæsenet sætter pris på gode sprinkleranlæg.

• Undgå vandskade: Brandslukning kræver mere og mere vand, efterhånden som branden udvikler sig. Med et sprinkleranlæg kan branden ofte slukkes med bare en sprinkler, som minimerer vandforbruget og risikoen for vandskade.
Anskaffelse af et sprinkleranlæg

Hjernø Gustafsen har mange års erfaring med at installere sprinkleranlæg  i nye og eksisterende bygninger. Installation af sprinklere kræver høj ekspertise og mange forudgående overvejelser i samarbejde med bygningsejer, brandstrateg, arkitekt og installations-ingeniør.

Anskaffelse af et sprinkleranlæg

Hjernø Gustafsen har mange års erfaring med at installere sprinkleranlæg  i bedste kvalitet i nye og eksisterende bygninger. Installation af sprinklere kræver høj ekspertise og forudgående overvejelser. Det bør f.eks. indgå i arkitektens og ingeniørens overvejelser for enhver større bygning.

Sprinkleranlæg minder om varmeanlæg. Der føres vandrør i huset eller i bygningen, der skal sprinkles. Vi installerer en central med pumper og sørger for et system, der komplementerer bygningens øvrige installationer.

Det er kun firmaer, der er godkendt af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, som må installere sprinkleranlæg.

Hjernø Gustafsen har alle godkendelser i orden og har installeret over 10 procent af de ca. 3000 sprinkleranlæg i Danmark

16

Hvad koster et sprinkleranlæg?

Prisen afhænger af:

1) Hvor brandfarlig er bygningen og anvendelsen af den?
2) Hvor god er vandforsyningen?

  • Beboelse, kontor, butikker, parkering og let produktion kan sprinkles for 150-250 kr/m2.
  • Lagre kan sprinkles for ca. 100-400 kr/m2 (eksklusiv udgift til evt. forbedring af vandforsyningen).
  • Driftsudgiften er ca. 5.000 kr/år for små anlæg og 20.000 kr/år for store anlæg. Prisen afhænger af antallet af alarmventiler og/eller reservoir af vand, der er behov for i den konkrete bygning, som skal sprinkles. Dertil kommer udgifter til vedligehold af evt. dieselpumpe.

Udvalgte cases og projekter

Vi er stolte af vores samarbejde med både private og erhvervskunder. Gå på opdagelse i nogle af de opgaver, vi har løst for tilfredse kunder - fra installation af sprinklere til lokal VVS-arbejde og total entreprise, hvor vi sammen med vores dygtige underleverandører sørger for at følge dit projekt til dørs til aftalt tid.

Totalentreprise

Kompetent projektstyring

Gustafsen VVS tilbyder totalentreprise, hvor vi varetager hele byggeprocessen.

Projekter

BADEVÆRELSES- RENOVERING

Badeværelsesrenovering i smukt design og og højeste kvalitet. Se vores kundecase her.

VVS Service

VVS-arbejde i Aarhus & omegn

Din lokale VVS-installatør, og vi udfører blandt andet VVS-arbejde i Risskov, Viby, Egå og resten af Aarhus og omegn.

Sprinkler service

Når sikkerheden skal være i orden

Hvorfor vælge et sprinkler anlæg?

Pressemeddelelse

To velrenommerede aarhusianske VVS-firmaer fusionerer

Sprinkler og VVS-firmaet Hjernø A/S og Gustafsen VVS ApS fusionerer pr. 1 juli 2020 under navnet Hjernø Gustafsen A/S.

VVS Cyklen

BOOK VVS Cyklen

Ønsker du - godt håndværk, en grøn by og nem online booking?

Kontakt Hjernø Gustafsen

Skal du bruge en dygtig VVS’er eller blikkenslager, der kan vejlede dig i de bedste løsninger?

Skal du have nyt sprinkleranlæg eller hjælp til det gamle?Søger du en totalentreprenør til dit næste byggeprojekt?

Eller ønsker du blot at høre mere om vores arbejde, samt hvilke løsninger vi kan tilbyde dig? Så er du mere end velkommen til at udfylde kontaktformularen her på siden eller kontakte os på telefonnummer (+45) 86 16 66 00 eller 70 20 53 22.

Du kan forvente et svar eller opfølgning på din henvendelse indenfor 48 timer, men vi gør selvfølgelig vores bedste for at besvare din henvendelse samme dag.